İp Ucu : Oldukça eğlenceli ve keyifli olan geleneksel Bozcaada bağ bozumu Eylülün ilk haftasında başlar ve 3 gün sürmektedir.
Çanakkale’ye bağlı olan Bozcaada; eski zamanlardan kalma mimari yapılar arasındaki evler, Ayazma plajının serin suyu, bağlarında yetişen üzümlerden yapılmış şarapları ile hem tarihi hem doğal güzelliklerin bir arada olduğu bir tatilin teminatını veriyor misafirlerine.
Yaz sezonunda otobüs şirketleri tarafından seferler düzenliyor. Geyikli iskelesine gelip buradan vapur ile adaya geçiyorsunuz.
Arabanız ile, İstanbul Yenikapı'dan Bandırma feribotu ve Lapseki-Çanakkale yolundan Geyikli iskeleye ulaşmak 3 saat sürmektedir.
Feribot telefon : 444 0 752
İstanbul – Bozcaada arası 400 km.
Ankara – Bozcaada arası 710 km.
Çanakkale - Bozcaada arası 60 km.
Bursa– Bozcaada arası 320 km.
İzmir – Bozcaada arası 280 km.
Su butik otel
Veya Bandırma’dan sahil yolu ile Biga, Çardak, Lapseki, Çanakkale üzerinden Geyikli’ye geldiğinizde feribotla adaya geçebilirsiniz.
Adaya gelmek için Geyikli ’den arabalı vapuru kullanmalısınız.
Ya da Çanakkale merkezden kalkan deniz otobüsünü, alternatif olarak İstanbul’dan
kalkan 19 kişilik deniz uçağını tercih edebilirler.
Sakin tatil yeri Bozcaada’ya ulaştığınızda ise sizi ilk Venedik Kalesi karşılayacak. İçeri doğru ilerledikçe Arnavut kaldırımlı dar sokaklar, rengârenk çiçekleri olan evler görünür ve hafif bir yunan müziği işitirsiniz.
Kale pansiyon
Başak Evi pansiyon
Ne yenir ? Ara sokaktaki veya limandaki restoranlarda Ege'nin mezelerini, zeytinyağlılarını, kuzu dolması ve çiğ böreği tatmalısınız. Bozcaada sahili yemek konusunda acele etmeyip keyfini sürerek adalıların yaptığı şarabı da yudumlayın. Simyon Geleneksel Meyhane ve Cabalı Meyhanesini öneririz.
Son olarak Eylül
ayının ilk haftalarında başlayan ve üç gün süren Sanat ve Bağbozumu Festivali’ni
de kaçırmayın deriz. Güzel ve en iyi aylardan biriside Eylüldür.
1990’lardan sonra turizmin artmaya başladığı Bozcaada nerde kalınır ?; otel, ucuz pansiyon, bağ evi, butik oteller ya da tatil çiftliklerinde konaklayabilirsiniz.
Genellikle Bozcaada sakinlerinin işlettiği bu mekânlarda sıcakkanlı, misafirperver insanlarla karşılaşırsınız. Fiyatları da oldukça makuldür.
Merkez dışındaki konaklama yerleri daha çok bağ evi şeklindedir. Kimi Bozcaadalılar da evlerini restore edip pansiyona butik otele dönüştürmüşlerdir.
Merkezde bulunan oteller de eski tarihi Rum evlerinin bakımdan geçirilip otele dönüştürülmesiyle hizmete açılmış ve genellikle birçok konaklama fiyatları oda kahvaltı şeklindedir. Butik otel apart otel tatil yerleri ve çadır kampı yeri de vardır.
9 oda butik otel