• Anasayfa
  • Yurtiçi
    • Akdeniz otelleri
    • Ege otelleri
    • Sakin tatil yerleri
    • 20 güzel bungalov
    • Kış tatil yerleri
    • Dağ Evleri
      • En çok bakılan
      • En popüler
      • Tümünü göster →
    • İstanbul yakını tatil
    • Ankara yakını tatil
    • Su kaydıraklı oteller
    • Karadeniz yaylaları
    • Romantik oteller ve tatil
    • Bağımsız butik tatil
    • Tümünü göster →
  • Dağ Evleri
  • Butikler
  • Pansiyonlar
  • Bungalovlar
  • Sakin tatil
x Anasayfa
  • Akdeniz bölgesi
  • Ege bölgesi
  • Butik tarz oteller
  • Pansiyonlar
  • 25 güzel dağ ve doğa otelleri
  • Ankara yakını tatil
  • İstanbul yakını tatil
  • Gözlerden uzak sakin yerler
  • Tatile nereye gitsem ?
  • Romantik İstanbula yakın yerler
  • Blog
  •  

    Bir İstanbul gezisi görülecek yerler

    Bir İstanbul Gezisi


    Çay ve simit İstanbul;

     

    İstanbul'da gezilecek yerler... Boğaz kenarında durup İstanbul’u izlemek, dinlemek,belki martılarla konuşmak, durup sadece onu anlamak, o yoğunluğun içinde bir yerlerde hala var olan huzuru hissetmek ....


    Yılda en az iki üç kez İstanbul’u keyifle heyecanla dolaşırım. Arkadaşlarımla birlikte veya yalnız, bu şehri gezmekten çok hoşlanırım. Bu şehrin, bu kadar kargaşanın ve kalabalığın içerisinde yine de huzur barındırdığını hissederim. İçinde yaşamaktan bazen bunaldığım, ama gezmekten çok yürüyerek keyif aldığım bir şehirdir şehr-i İstanbul.


    İstanbul'da gezilecek yerler mi ?

     


    Şehir içi Hattı Vapurları
    İstanbul’un simgesi haline gelen Şehir içi Hattı Vapurları. Anadolu’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Anadolu’ya geçmenin en kolay ve en keyifli yolu. Bu vapurlara binmek her zaman mutlu etmiştir beni. Gündüz ve gece bir kuğu misali gezinirler iki yaka arasında.

     

    Yeni çıkan daha ufak motorlara hiç ısınmadım bir türlü. Vapurlarda kalem ve tarak gibi şeyleri satan insanlar olduğunu biliyordum ama bu insanların teknolojik araçlar satmaya başladığına yeni şahit oluyorum. Yıl 2000 ve artık bu satıcılar hesap makinası ve az işitenler için kulaklık gibi eşyalar satıyorlar. Türkü çığırarak dilenen ufaklıklara da rastlamak mümkün vapurlarda.


    Büyükada’ya bu vapurlardan birisiyle giderken insanların martılara simit attıklarını gördüm. Aslında bu hep yapılan bir şey ama asıl ilgimi çeken konuşmalarıydı. Martının simiti yakalaması için atılan simitin açısının ne kadar olması gerektiği üzerinde bir söylev vardı ki matematik hocam buna çok sevinirdi inanın.


    Daha ufak motorlar dolmuş şeklinde çalışıyorlar iki yaka arasında. Nispeten daha az güçlü olan motorları yüzünden akıntıyla bir nevi dans ede ede yol alıyorlar. Kenarda oturup çayını yudumlarken onları seyretmek büyük bir keyif.

    Bir İstanbul Gezisi


    Taksim – İstiklal Caddesi-Galata Kulesi:
    İstiklal Caddesi’nde yürümek ayrı bir zevk. Buram buram tarih kokuyor etraf.  Yürürken eski binaların güzelliklerini inceliyorum. Her binanın kendine has taş işçiliği ve süslemeleri var. Ara sokaklardan çeşitli kiliselere de ulaşmak mümkün. Çiçek pasajının güzelliğini gördükten sonra burada eğlenmenin bir başka olacağını anlıyor insan.

     

    Son gittiğimde binaların önüne konan tabelalarla eski Taksim tanıtılıyordu. Eski ve yeniyi bir arada görmek ve binalarla ilgili açıklamalar okumak çok hoştu. Bu arada Taksim’in ünlü tatlıcısı İnci’de profiterol yemeyi unutmayın. Burası sadece profiterol satıyor.


    Galata Kulesi’nden şehr-i İstanbul’a hiç bakmadıysanız ve şehri hiç dinlemediyseniz bu şehrin ruhunu anlayamazsınız bence. Denizde tekneler, vapurlar, takalar birbirine teğet geçerken bu karmaşıklığın getirdiği ahenk insanı şaşkına döndürüyor. Karşıda Ayasofya, Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet ve diğer camiler ne kadar da güzel bir silüet veriyorlar İstanbul’a. Manzara insanın nefesini kesiyor.

     



    Galata Köprüsü – Eminönü:
    Galata Köprüsü yenilenmiş yenilenmesine de benim bildiğim kadarıyla yapan firmayla olan bir anlaşmazlık sonucu yarım yamalak bitirilmiş bir köprü. Gerektiği zaman açıl(a)madığı için Haliç’te kalan büyük gemilere yol vermeyen bir çelik yığını. Bu yüzden Haliç’teki tersaneler kapatılma aşamasına gelmişti sanırım.

    Ama yine de balıkçılar yalnız bırakmamışlar onu. Yan yana sallanan oltalarla can bulmuş bu demir yığını. Ama köprünün altındaki dükkanların hiçbirisi çalışmadığından eski canlılığı kalmamış bu köprünün. Eski köprü gitmiş adı kalmış yadigar.

    Bir İstanbul Gezisi

    Ayasofya - Sultan Ahmet Cami - Yere Batan Sarnıcı:
    Birbirinden büyük bir parkla ayrılan bu iki cami ve bir zamanlar sarnıç olarak kullanılmış Yere Batan aynı bölgede bulunuyorlar.


    Taş oymacılığı ve mozaikleriyle İslam ve Bizans sanatının içiçe girdiği Ayasofya büyüleyiciydi. Bir dantel gibi işlenmiş sütun başlıkları ve çizimle yapılan sütunlara üç boyut verilmiş olması ilgimi çekti. Binanın atmosferi ve yüceliği insanın nefesini kesecek güzellikte.


    Sultan Ahmet ise görkemiyle büyülüyor. Kubbelerindeki süslemeler çok güzel. Nerdeyse bir milim bile boş bırakılmamış. Dakikalarca oturup o büyüklüğü, o ihtişamı seyretmek çok güzeldi. Camiyi taşıyan sütunların büyüklüğü insanı şaşırtıyor. Bu arada camiyi gezenleri ve namaz kılanları düzene sokmak için özel güvenlik görevlileri bulundurulması da ilginç bir ayrıntıydı.


    Ramazan Aylarında Sultan Ahmet’in yanına bir panayır kuruluyor. Burası özellikle saat beşten sonra İstanbulluların akın ettiği bir mekan oluyor. Ama şunu da söylemeliyim ki Dikili Taş ve çevresine gereken özen verilmemiş.

    Bir İstanbul Gezisi


    Topkapı Sarayı
    Topkapı Sarayı, Osmanlı’nın ihtişamını ve büyüklüğünü hissettiriyor. Kapılardan girer girmez bunu hissediyorsunuz. Bekleme kısımlarında bile süslemeler nefes kesici. Buraya gelen yabancı ülkelerin elçileri kesinlikle çok etkilenmiş olmalılar.

     

    Topkapı Sarayı’nın hazine odalarındaki eserler büyüleyici. Eşyalar en ice detaylarına kadar mücevherlerle süslenmiş. Her ne kadar bunun gereksiz bir harcama olduğu düşünülse de elde edilen estetik güzellik mükemmel. Kaşıkçı Elması muhteşem.

    Emanetler odası insanı bir başka aleme götürüyor. Emanet odasını gezerken bir imamın canlı olarak okuduğu Kur’an’ı dinliyorsunuz. Bu kesinlikle çok iyi düşünülmüş. Yerin ruhuna uygun bir çalışma olmuş.

    Konsey toplantılarının yapıldığı oda ve padişahın toplantıları yukarıdan izlediği pencere ve binanın yanındaki Adalet Kulesi sarayın ilginç noktalarından. Sarayın teraslarından İstanbul’u ve gün batımını seyretmek büyük bir keyif. Bu sarayda yaşayanlar, yaşadıkları her anda dünyanın hükümdarı olduklarını ve dünyanın merkezinin de bu saray olduğunu düşünmüş olmalılar.

    Belirli saatlerde Harem Odası ve Adalet Kulesi ek ücret karşılığı rehber eşliğinde gezilebiliyor. Bu gezileri kaçırmamak için bir öğleden sonranızı Topkapı Sarayı’nı gezmeye ayırmanızı tavsiye ederim. Bu arada gün batımını mutlaka teraslardan izlemelisiniz.


    Kız Kulesi
    Kız kulesinin restorasyonu oldu. İyi mi oldu, kötü mü oldu bilmiyorum ama İstanbul denince akla gelen temel simgelerden biri. Efsanelerdeki gizem ayrı bir güzellik katıyor ona. Benim ise en büyük zevkim Anadolu yakasında deniz kenarında çayımı yudumlarken onu seyretmek. şirin ufak büfelerden mis gibi çayı alıp bir bankta oturup sabahleyin çayımı yudumlarken uyanan şehr-i İstanbul'u seyretmek.


    Büyük Ada
    Adalar vapuruyla İstanbul'un adalarına ulaşmak mümkün. Tabii ki en popüleri pazar günleri sabah seferi. Büyük Ada denince aklıma gelenler: eski evler, faytonlar ve Sait Faik. İsterseniz bizim yaptığımız gibi bisiklet kiralayıp adayı bisikletle de dolaşabilirsiniz. Adanın en tepesinde bulunan kiliseye gitmenizi öneriyorum. Bisikletinizi bağlayıp yürüyerek çıkabilirsiniz. Manzara mükemmel. Kilisenin yanına bir de kafetarya açılmış. Soluklanmak için mükemmel bir mekan.


    Kadıköy – Haydar Paşa Garı
    Haydar Paşa Garı’nı gece ve gündüz iki ayrı gözle görmelisiniz. Yapılan aydınlatmayla çok güzel bir manzara oluşturulmuş. Kadıköy’de çay bahçelerinde hasır taburelerde oturup çayınızı yudumlarken garın güzelliğini seyretmek ayrı bir keyif.

     

    Eski Türk filmlerinde taşra aileleri İstanbul’a trenle geldiklerinde Haydarpaşa Garı’ndan ellerinde bavulları ile çıkarlar ve burada İstanbul Boğazı’nı belki de hayatlarında ilk kez görürlerdi. Benzer bir olayı yapmaya zamanınız varsa Pendik’ten mavi trene binip Haydarpaşa Garı’nda indikten sonra merdivenlerde inebilir ve sanki ilk kez görüyormuşçasına şehr-i İstanbul’a bakabilirsiniz. Buradan vapurla İstanbul’un çeşitli yerlerine geçebilirsiniz.

     

    Umarım sizlere bir gezi rehberi olur.

    Keyifli geziler.

    Sıla Erdim

    Lazım Olabilir

     

    İstanbul Taksim butik otel   >

     

     

    Doğa içerisinde tatil yerleri

     

    İstanbul yakını plajlar

     

    Kişibaşı Fiyatları Bilgi

    Ağva otelleri

    Kişibaşı Fiyatları Bilgi

     

     

    İstanbul Gezi Notları

     

     

    Taksim ve civarı

    Santa Lucia

    Midtown

    Nippon otel

    Berjer butik otel

    Fide Taksim

    Triada butik house

    Vintage Beyoğlu

    Taximist house

    Moss Suites

    Tamara residence

    The Parma

    Cartoon Taksim

    Taxim Hill otel

    Taxim Suites

     

     

    Beyoğlu otelleri

    Butik otel Loft

    Retro butik otel

    İlya Pera otel

    İnvictum Residence

    Odda Beyoğlu

     

    Galata otelleri

    The SV Suites

    Ansen butik

    Walton Teras

    Galata 34

    Georges otel
    İstanbul Plajları

    © 2005-2023 Şartlar  İletişim   Reklam